Huisverhuurder Airbnb gaat verplaatsbare huizen ontwikkelen.

Huisverhuurder Airbnb gaat verplaatsbare huizen ontwikkelen. Een dochterbedrijf van de verhuurwebsite wil in 2019 een prototype van een verplaatsbaar huis presenteren, onder de naam Backyard. Bij de bouw wordt gebruik gemaakt van nieuwe technologieën en systeembouw.

Bron: Duurzaam Bedrijfsleven en Samara.com

Volgens het bedrijf Samara is de huidige manier van bouwen gedateerd en veroorzaakt het een enorme hoeveelheid afval. “Om aan de toekomst tegemoet te komen, of het nu gaat om klimaatverandering of om stedelijke migratie, moet ‘het huis’ veranderen, vooruit denken”, stelt Joe Gebbia, medeoprichter van Airbnb en actief bij Samara.

Pionieren

Met Backyard borduurt Samara voort op Airbnb, meent Gebbia. “Airbnb daagde het conventionele denken uit en pionierde met een nieuwe industrie. We hielpen mensen om ongebruikte ruimte in te zetten, van een ongebruikte kamer tot een tuinhuis en we bouwden een community van gelijkgestemden.” Met Backyard gaat Samara uit van de mogelijkheden van ruimte en hoe die gebruikt kan worden.

Het bedrijf maakt voor de verplaatsbare huizen gebruik van nieuwe bouwtechnieken en smarttechnologie. Ook wordt er rekening gehouden met wisselende behoeften van de eigenaar. Om aan die vraag te beantwoorden stelde het team van Samara zich één beginvraag, zegt Gebbia. “Hoe moet een huis dat ontworpen is om te delen eruit zien?”

Veel oppervlakte nodig

De wereldbevolking neemt de komende jaren toe en daarmee stijgt ook de vraag naar huizen. Airbnb heeft daarin volgens Gebbia een verantwoordelijkheid door de manier waarop huizen gebouwd en gedeeld worden, te verbeteren. Volgens Samara is er in 2060 2,3 biljoen vierkante meter aan extra woonoppervlak nodig. “Dat is hetzelfde als wanneer we elke week een stad als Parijs aan de planeet toevoegen”, stelt Gebbia.

Wat zeggen klanten?

Info aanvragen

Mail ons direct

Contact

BOHA Systeembouw B.V.
De Huufkes 42 (Industriepark Eeneind II)
5674 TM Nuenen
KvK: 58660852

T: 040-2839106
F: 040-2839273
I: www.boha.nl
E
:

Aangesloten bij

fsc2sgs2

© Boha Systeembouw BV - Website: Van Dongen Design